måndag 25 januari 2010

Härligt att vara igång igen!


Förra måndagen startade stickkafét igen efter julledigheten. Det var jätteroligt att träffas och extra roligt att två nya pysslerskor hittade till oss! Kanske dyker det upp fler nya ansikten ikväll, det visar sig.
Jag vet att Bea har bakat något gott och även jag bidrar med hembakt till fikabordet. Vad sägs om Leilas kladdiga och sega kladdkaka?

Recept:
Ingredienser:
50 g smör
2 st ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
0.5 dl matolja
2.5 dl vetemjöl
4 msk mörk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Rör ner smör och olja i äggsmeten.
5. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten.
6. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar.
7. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.
Få se om kakan blir lika fin som på bilden..?
Vi ses ikväll!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar